Wie is wie?

  1. Zuletzt aktualisiert am
Image
Mouchart-De Groof

 

Welkom !

 

Beste landgenoten, geachte bezoekers,

Wij zijn verheugd u te mogen verwelkomen op de website van het Consulaat-Generaal van België in Rio de Janeiro.

Onze voornaamste missie is u van dienst te zijn. We vertegenwoordigen verder de belangen, waarden en ideeën van België in Brazilië via onze economische, culturele en sociale activiteiten, die we ontwikkelen in nauwe samenwerking met onze collega’s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaanderen en Wallonië.  

Ter informatie, we genieten ook de steun van een netwerk van ereconsuls die ons vertegenwoordigen in verschillende staten binnen onze jurisdictie, zoals Alagoas, Bahia, Ceará, Espírito Santo, Maranhão, Minas Gerais, Paraíba, Pernambuco, Piauí, Rio Grande do Norte en Sergipe. Indien nodig kan u op hen beroep doen.  

Belgen die in Brazilië wonen, vinden hier alle informatie over consulaire procedures met betrekking tot hun administratieve leven als Belg in het buitenland. Of het nu gaat om een inschrijving in onze consulaire registers, een aanvraag voor een identiteitsdocument (biometrisch paspoort of E-ID), een legalisatie, een analyse van de nationaliteitsstatus, een wijziging van de burgerlijke staat of een notariële akte, wij staan u graag bij in deze procedures.  

U vindt hier ook een schat aan informatie over België.  Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team, ook als u nieuwsgierig bent over ons mooi land.

Tot slot nodigen we u uit om onze sociale netwerken te volgen.

We kijken ernaar uit u binnenkort te ontmoeten!

 

Caroline MOUCHART
Consul-Generaal

Emmanuel DE GROOF
Consul