Wie is wie?

  1. Zuletzt aktualisiert am

 

Image
Foto da Cônsul-Geral e da Cônsul

Beste bezoekers,

Welkom op de website van het Consulaat-Generaal van België in São Paulo!

Het consulaat-generaal is een van de drie Belgische diplomatieke posten in Brazilië, samen met de ambassade in Brasilia en het consulaat-generaal in Rio de Janeiro.

Het team van het consulaat werkt aan het versterken van de relaties tussen België en Zuid-Brazilië. Het consulaat ondersteunt en organiseert culturele, economische en sociale activiteiten die ons land in Brazilië op de kaart zetten, onze landen dichter bij elkaar brengen en verdedigt er de Belgische belangen. Hiervoor werken we nauw samen met de regionale economische attachés en onze ereconsuls. Het consulaat bestrijkt de staten São Paulo, Paraná, Rio Grande do Sul, Santa Catarina en Mato Grosso do Sul.

We besteden bijzondere aandacht aan de kwaliteit van de dienstverlening aan de Belgen in het rechtsgebied, zowel voor de afgifte van identiteitskaarten en paspoorten als voor vragen over nationaliteit en consulaire bijstand. We zijn ook verantwoordelijk voor de afgifte van visas aan Brazilianen die in ons land willen werken of studeren.

Op onze website vindt u uitgebreide en gebruiksklare informatie over onze consulaire diensten, zoals hoe u zich kunt registreren op het consulaat, reis- en identiteitsdocumenten aanvragen, informatie over burgerlijke stand of het aanvragen van een visum. U kunt ook online een consulaire afspraak maken.

Volg ons ook op onze sociale media kanalen (Instagram, Facebook, X, LinkedIn)om meer te weten te komen over onze activiteiten of contacteer ons per mail op saopaulo@diplobel.fed.be voor verdere vragen,

 

Valentine MANGEZ
Consul-Generaal

Marie GELDERS
Consul