Ambassade en Consulaten van België in Brazilië

België in Brazilië

Klik op de staat waarin u woont om doorverwezen te worden naar de bevoegde Ambassade of Consulaat-Generaal:

Carte

AcreAlagoasAmapáAmazonasBahiaCéaráDFEspirito SantoGoiásMaranhãoMato GrossoMato Grosso do SulMinas GeraisParáParaíbaParanáPernambuccoPiauíRio de JaneiroRio Grande do NorteRio Grande do SulRondôniaRoraimaSanta CatarinaSão PauloSergipeTocantins

COVID-19

Toestand op 26 november 2020:

Algemene aanbevelingen
Het is belangrijk dat iedereen de aanbevelingen van de internationale en lokale overheden om de verspreiding van het virus tegen te gaan nauwgezet naleeft.

Belgen op reis in Brazilië
Raadpleeg ons reisadvies, dat regelmatig bijgewerkt wordt. Wij staan uiteraard steeds tot uw beschikking indien nodig.

Als u dat nog niet gedaan hebt, raden wij u eveneens aan u in te schrijven op Travellers Online zodat wij uw contactgegevens hebben. Vergeet ook niet u opnieuw uit te schrijven wanneer u terug in België bent of ons dit rechtstreeks te laten weten.

Belgen die in Brazilië wonen
Schrijf u per mail in op de ambassade of het bevoegde consulaat-generaal (zie kaart), als u dit nog niet gedaan hebt.

Consulaire diensten aan Belgische staatsburgers
De ambassade en de consulaten blijven open en beschikbaar voor alle consulaire diensten voor Belgische staatsburgers, enkel op afspraak.

Voorwaarden voor inreis in België en visa

Alle Belgen en andere burgers en inwoners van de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk en inwoners van eender welke nationaliteit van  8 andere landen (Australië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Thailand, Uruguay, Singapore en Zuid-Korea) mogen naar België reizen. Ook familieleden van Belgen en burgers en inwoners van de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk kunnen naar België reizen voor zover zij samen met deze burger of ingezetene reizen of hem vervoegen. Alle reizen voor studie en onderzoek zijn eveneens toegestaan, net zoals sommige reizen voor werk in België. Brazilianen en burgers van andere landen die vrijgesteld zijn van de visumplicht kunnen voor deze doeleinden of komende vanuit deze landen voor minder dan 90 dagen binnen een periode van 180 dagen opnieuw zonder visum naar België reizen. In sommige van deze gevallen kan het consulaat-generaal van België te São Paulo een attest afleveren om de reis te vergemakkelijken: contacteer ons per mail via saopaulo@diplobel.fed.be voor meer informatie. Voor informatie omtrent visa klikt u hier.

 Feitelijke partners (niet gehuwd of wettelijk samenwonend) worden onder bepaalde voorwaarden beschouwd als familieleden en kunnen naar België reizen met een attest afgeleverd door het consulaat-generaal van België te São Paulo. Contacteer ons per mail via saopaulo@diplobel.fed.be voor meer informatie.

Alle andere reizen naar België vanuit Brazilië en alle andere landen behalve bovenstaande lijst blijven tot nader order verboden. 

Al wie in België aankomt, ongeacht hun nationaliteit, woonplaats, land van vertrek, reisdoel of vervoermiddel, moet het Public Health Passenger Locator Form invullen en online indienen binnen de 48 uur voor aankomst in België, en alle richtlijnen die men vervolgens per SMS ontvangt, net zoals die op https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ naleven. De richtlijnen per SMS worden bepaald aan de hand van een evaluatie van de antwoorden op het formulier door de Belgische gezondheidsoverheden en kunnen een verplichte Covid-19-test op de 7de dag na aankomst in België en een verplichte quarantaine vanaf de aankomst tot ontvangst van het negatieve resultaat inhouden. Het wordt dan ook sterk aangeraden uw reis te plannen rekening houdende met een mogelijke quarantaine van tenminste 7 dagen. In geval van een verblijf in België van minder dan 48 uur of terugkeer naar België na een verblijf van minder dan 48 uur in het buitenland is geen test of quarantaine vereist: in elk geval is het verplicht het formulier in te vullen.

Alle lidstaten van de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk laten de doorreis op weg naar België toe: voor eventuele voorwaarden en noodzakelijke documenten contacteert u het consulaat van het transitland. Wij herinneren u eraan dat het transitland bijkomende sanitaire voorwaarden kan opleggen bovenop die van België, bijv. een verplichte test voor vertrek.  De doorreis via andere landen, met name de Verenigde Staten, is momenteel over het algemeen niet mogelijk.

Nieuws

25 nov

Vandaag, woensdag 25 november, heeft de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès de minister van Buitenlandse Zaken van Ethiopië ontmoet, Z.E. dhr. Demeke Mekonnen Hassen, ter gelegenheid van zijn bezoek aan Europa.

25 nov

Vandaag, 25 november, is de Internationale Dag voor de Uitbanning van geweld tegen vrouwen en het begin van de campagne "16 dagen activisme tegen gender-gerelateerd geweld".

20 nov

België ondersteunt de ontwikkeling van civiele nucleaire toepassingen via de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) in sectoren zoals de gezondheidszorg en de landbouw.

20 nov

Vandaag viert de wereld internationale kinderrechtendag. Het VN-Kinderrechtenverdrag en de Protocollen zetten landen er wereldwijd toe aan om beleidsveranderingen door te voeren en wetgeving af te stemmen op de rechten van het kind, om te investeren in specifieke domeinen zoals onderwijs, om maatregelen te nemen tegen de verkoop van kinderen, kinderprostitutie, kinderpornografie en kinderarbeid, en om kinderen te beschermen in gewapende conflicten.

17 nov

Vandaag komen de ministers verantwoordelijk voor Europese Zaken per videoconferentie samen voor de Raad Algemene Zaken van de Europese Unie (EU). Gezien de afwezigheid van minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès, zal België vertegenwoordigd worden door minister David Clarinval.