Ambassade en Consulaten van België in Brazilië

België in Brazilië

Klik op de staat waarin u woont om doorverwezen te worden naar de bevoegde Ambassade of Consulaat-Generaal:

Carte

AcreAlagoasAmapáAmazonasBahiaCéaráDFEspirito SantoGoiásMaranhãoMato GrossoMato Grosso do SulMinas GeraisParáParaíbaParanáPernambuccoPiauíRio de JaneiroRio Grande do NorteRio Grande do SulRondôniaRoraimaSanta CatarinaSão PauloSergipeTocantins

COVID-19

Toestand op 11 september 2020:

Algemene aanbevelingen
Het is belangrijk dat iedereen de aanbevelingen van de internationale en lokale overheden om de verspreiding van het virus tegen te gaan nauwgezet naleeft.

Belgen op reis in Brazilië
Raadpleeg ons reisadvies, dat regelmatig bijgewerkt wordt. Wij staan uiteraard steeds tot uw beschikking indien nodig.

Als u dat nog niet gedaan hebt, raden wij u eveneens aan u in te schrijven op Travellers Online zodat wij uw contactgegevens hebben. Vergeet ook niet u opnieuw uit te schrijven wanneer u terug in België bent of ons dit rechtstreeks te laten weten.

Belgen die in Brazilië wonen
Schrijf u per mail in op de ambassade of het bevoegde consulaat-generaal (zie kaart), als u dit nog niet gedaan hebt.

Consulaire diensten aan Belgische staatsburgers
De ambassade en de consulaten blijven open en beschikbaar voor alle consulaire diensten voor Belgische staatsburgers, enkel op afspraak.

Voorwaarden voor inreis in België en visa

Alle Belgen en andere burgers en inwoners van de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk mogen naar België reizen. Ook familieleden van Belgen en burgers en langdurig ingezetenen van de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk kunnen naar België reizen voor zover zij samen met deze burger of ingezetene reizen of hem vervoegen. Alle reizen voor studie en onderzoek zijn eveneens toegestaan, net zoals sommige reizen voor werk in België. Brazilianen en burgers van andere landen die vrijgesteld zijn van de visumplicht kunnen voor deze doeleinden voor minder dan 90 dagen binnen een periode van 180 dagen opnieuw zonder visum naar België reizen. In sommige van deze gevallen kan het consulaat-generaal van België te São Paulo een attest afleveren om de reis te vergemakkelijken: contacteer ons per mail via saopaulo@diplobel.fed.be voor meer informatie. Voor informatie omtrent visa klikt u hier.

Vanaf 1 september 2020, feitelijke partners (niet gehuwd of wettelijk samenwonend) worden onder bepaalde voorwaarden beschouwd als familieleden en kunnen naar België reizen met een attest afgeleverd door het consulaat-generaal van België te São Paulo. Contacteer ons per mail via saopaulo@diplobel.fed.be voor meer informatie..

Alle andere reizen naar België van buiten de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk blijven tot nader order verboden. Al wie van buiten de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk komt, moet 14 dagen quarantaine respecteren.

Al wie in België aankomt, ongeacht hun nationaliteit, woonplaats, land van vertrek, reisdoel of vervoermiddel, moet het Public Health Passenger Locator Form invullen en online indienen binnen de 48 uur voor aankomst in België, en alle richtlijnen op https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ naleven.

Alle lidstaten van de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk laten de doorreis op weg naar België toe: voor eventuele voorwaarden en noodzakelijke documenten contacteert u het consulaat van het transitland. De doorreis via andere landen, met name de Verenigde Staten, is momenteel over het algemeen niet mogelijk.

Nieuws

21 sep

21 september is de 75e verjaardag van de Verenigde Naties. België is stichtend lid van de VN en de allereerste voorzitter van de Algemene Vergadering was minister van Buitenlandse Zaken Paul-Henri Spaak . Geconfronteerd met de uitdagingen van onze tijd blijft België meer dan ooit overtuigd van het belang van de rol van de Verenigde Naties en het multilateralisme bij het zoeken naar doeltreffende en harmonieuze oplossingen om vrede en duurzame ontwikkeling te bevorderen. Dit engagement blijkt ook uit het mandaat in de Veiligheidsraad, waar België voor de 6e keer werd verkozen.

17 sep

België volgt de situatie in Wit-Rusland op de voet en met toenemende bezorgdheid. In de afgelopen weken zijn geloofwaardige meldingen van schendingen van de mensenrechten en de fundamentele vrijheden in het land blijven toenemen. Daarom heeft België op 17 september 2020 besloten om samen met 16 andere deelnemende landen van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) een mechanisme in te roepen om een expertenmissie te belasten met het onderzoeken van deze bezorgdheden en het formuleren van aanbevelingen en advies over mogelijke oplossingen.

10 sep

Naar aanleiding van de brand die uitbrak in het opvangcentrum voor asielzoekers in Moria op het eiland Lesbos in Griekenland, beslist België om een 13-koppig medisch noodteam te sturen in het kader van het B-FAST-mechanisme, waarbij Defensie, Binnenlandse Zaken, Volksgezondheid, Bosa, Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking betrokken zijn.

09 sep

Sinds dit jaar is 9 september door de Verenigde Naties (VN) uitgeroepen tot 'Internationale dag voor de bescherming van het onderwijs tegen aanvallen'. In 2019 registreerde de VN bijna 500 aanvallen op scholen in verschillende conflictgebieden.

04 sep

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin spreekt zijn diepe bezorgdheid uit over de door de Amerikaanse autoriteiten aangekondigde sancties tegen personeelsleden van het Internationaal Strafhof (ICC), met inbegrip van de openbare aanklager. België veroordeelt deze onaanvaardbare en ongeziene maatregelen, die het werk en de goede werking van het Hof belemmeren. Hij roept de Verenigde Staten op deze maatregelen te herzien.