Ambassade en Consulaten van België in Brazilië

België in Brazilië

Klik op de staat waarin u woont om doorverwezen te worden naar de bevoegde Ambassade of Consulaat-Generaal:

Carte

AcreAlagoasAmapáAmazonasBahiaCéaráDFEspirito SantoGoiásMaranhãoMato GrossoMato Grosso do SulMinas GeraisParáParaíbaParanáPernambuccoPiauíRio de JaneiroRio Grande do NorteRio Grande do SulRondôniaRoraimaSanta CatarinaSão PauloSergipeTocantins

COVID-19

Toestand op 30 juli 2020:

Algemene aanbevelingen
Het is belangrijk dat iedereen de aanbevelingen van de internationale en lokale overheden om de verspreiding van het virus tegen te gaan nauwgezet naleeft.

Belgen op reis in Brazilië
Raadpleeg ons reisadvies, dat regelmatig bijgewerkt wordt. Wij staan uiteraard steeds tot uw beschikking indien nodig.

Als u dat nog niet gedaan hebt, raden wij u eveneens aan u in te schrijven op Travellers Online zodat wij uw contactgegevens hebben. Vergeet ook niet u opnieuw uit te schrijven wanneer u terug in België bent of ons dit rechtstreeks te laten weten.

Belgen die in Brazilië wonen
Schrijf u per mail in op de ambassade of het bevoegde consulaat-generaal (zie kaart), als u dit nog niet gedaan hebt.

Consulaire diensten aan Belgische staatsburgers
De ambassade en de consulaten blijven open en beschikbaar voor alle consulaire diensten voor Belgische staatsburgers, enkel op afspraak.

Voorwaarden voor inreis in België en visa

Alle Belgen en andere burgers en inwoners van de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk mogen naar België reizen. Ook familieleden van Belgen en burgers en langdurig ingezetenen van de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk kunnen naar België reizen voor zover zij samen met deze burger of ingezetene reizen of hem vervoegen. Alle reizen voor studie en hoogopgeleide arbeid zijn eveneens toegestaan. Brazilianen en burgers van andere landen die vrijgesteld zijn van de visumplicht kunnen voor deze doeleinden opnieuw zonder visum naar België reizen. Voor informatie omtrent visa klikt u hier.

Alle andere reizen naar België van buiten de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk blijven tot nader order verboden. Al wie van buiten de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk komt, moet 14 dagen quarantaine respecteren.

Al wie in België aankomt, ongeacht hun nationaliteit, woonplaats, land van vertrek, reisdoel of vervoermiddel, moet het Public Health Passenger Locator Form invullen en online indienen binnen de 48 uur voor aankomst in België, en alle richtlijnen op https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ naleven.

Alle lidstaten van de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk laten de doorreis op weg naar België toe: voor eventuele voorwaarden en noodzakelijke documenten contacteert u het consulaat van het transitland. De doorreis via andere landen, met name de Verenigde Staten, is momenteel over het algemeen niet mogelijk.

Nieuws

09 aug

In samenwerking met de VN organiseert de Franse president Macron deze namiddag een donorconferentie voor Libanon. Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, zal ons land vertegenwoordigen. Ook President Trump en Koning Abdullah II hebben hun deelname al bevestigd. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alexander De Croo, heeft alvast 5 miljoen bijkomende humanitaire hulp vrijgemaakt.

08 aug

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin kondigde zonet aan dat er vanavond om 20u vanop Melsbroek een C130-transportvliegtuig naar Beiroet vertrekt met dringend medisch en humanitair materiaal voor de slachtoffers van de enorme explosie. Naast de slachtoffers en gewonden, zijn door de enorme ravage ook vele mensen dakloos geworden. Om hen te helpen wordt ook materiaal voor tijdelijke opvang meegestuurd.

17 jul

De wereld van de multilaterale diplomatie en het internationaal strafrecht – waar het Internationaal Strafhof deel van uitmaakt – maakt een diepe crisis door en wordt geconfronteerd met bedreigingen en vijandige acties. De relevantie van multilaterale instellingen wordt in twijfel getrokken en landen trekken zich steeds meer op zichzelf terug. Op de dag van het Internationaal Strafrecht, benadrukt Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin dat België zich zal blijven inspannen voor het versterken van de rechtstaat en de unieke en essentiële rol van het Internationaal Strafhof.

12 jul

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, verwelkomt het compromis dat de leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties hebben bereikt, waardoor het "grensoverschrijdende" mechanisme voor het verlenen van humanitaire hulp aan het Syrische volk met twaalf maanden wordt verlengd via de grenspost Bab al-Hawa. De mogelijkheden om via Bab al-Salam humanitaire hulp te verlenen, moeten echter worden verbeterd.

11 jul

Op 11 juli 2020 is het 25 jaar geleden dat de genocide in Srebrenica begon. Op 11 juli 1995 viel de stad Srebrenica in handen van de Bosnisch-Servische troepen onder leiding van generaal Ratko Mladic. In de dagen die volgden ontvoerden en vermoordden ze in minder dan een week tijd meer dan 8.000 mensen, voornamelijk mannen en tieners, simpelweg omdat ze Bosnisch waren.