Ambassade en Consulaten van België in Brazilië

België in Brazilië

Koninklijk Paleis | Palais Royal | Palácio real

VERKIEZINGEN 2019

Op 22 mei 2019 vinden de federale en Europese verkiezingen voor de Belgen in het buitenland plaats. De 3 Belgische vertegenwoordigingen in Brazilië (ambassade in Brasília en consulaten-generaal in São Paulo en Rio de Janeiro) zijn die dag gesloten voor het algemene publiek.

Wij zullen van 13u tot 21u open zijn voor de kiezers die ingeschreven zijn om persoonlijk of per volmacht op de ambassade of de consulaten-generaal te stemmen.

BELANGRIJKE MEDEDELING : Zelfs zonder de oproepingsbrief te hebben ontvangen, dienen geregistreerde kiezers die bij de inschrijving hebben gekozen om persoonlijk op één van de consulaire vertegenwoordigen in Brazilië, zich met een identiteitsdocument te presenteren op 22 mei 2019, van 13:00 tot 21:00 uur (lokale tijd) op de betrokken consulaire post (Ambassade of Consulaten generaal). Via de volgende link vindt u enkele nuttige informatie te dien einde: https://brazil.diplomatie.belgium.be/nl/consulaire-diensten/verkiezingen

 
U bent een Belg die onlangs naar Brazilië is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Brasilia of het Consulaat-Generaal in Rio de Janeiro of São Paulo? U reist als toerist door Brazilië en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Brazilië gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Deze website wordt regelmatig aangepast om u zo de meest actuele en heldere informatie aan te bieden. Uw suggesties voor verduidelijkingen zijn steeds welkom.
 

Nieuws

23 mei

Business & Human Rights Peer Learning Meeting: toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse en Europese Zaken en Defensie Didier Reynders (Brussel, 23 mei 2019).

17 mei

Vandaag is de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie (IDAHOT). Op 17 mei 1990 besloot de Wereldgezondheidsorganisatie om homoseksualiteit te schrappen uit de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Dit jaar ligt de focus van IDAHOT op Rechtvaardigheid en bescherming voor iedereen.

15 mei

Een internationale campagne voor vrouwen- en meisjesrechten, een partnerschap met de privésector rond duurzame chocolade, hackathons in het Zuiden en innovatie in de humanitaire hulp. Dat zijn enkele van de hoogtepunten uit het jaarverslag 2018 van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking dat vandaag verschijnt. 

10 mei

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders vaardigt ambassadeur Renier Nijskens, speciaal gezant voor het gebied van de Grote Meren, en generaal-majoor Philippe Boucké, adjunct-stafchef Defensie, af naar de Congolese hoofdstad Kinshasa van 12 tot 15 mei 2019.

30 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders is tevreden met het advies van het Europese Hof van Justitie van de Europese Unie over de verenigbaarheid van het Investment Court System (ICS) met de Europese verdragen. Het ICS is het hervormde systeem voor geschillenbeslechting tussen landen en investeerders. Het ICS maakt deel uit van de economische en handelsovereenkomst tussen de EU en Canada (CETA). Met dit advies heeft het Hof de laatste juridische bezwaren verworpen.