Ambassade en Consulaten van België in Brazilië
Home Ambassade en consulaten Consulaat-Generaal in São Paulo

Consulaat-Generaal in São Paulo

COVID-19

Voor algemene informatie voor Belgen op reis in Brazilië en Belgen die in Brazilië wonen en over consulaire diensten aan Belgen en voorwaarden voor terugkeer naar België (van Belgen, inwoners van België en hun familieleden) kijkt u op de hoofdpagina.

Het consulaat-generaal van België te São Paulo is alleen open op afspraak.

Voorwaarden voor inreis in België en visa (niet-Belgen)

De buitengrenzen van de Europese Unie zijn gesloten voor niet-essentiële reizen van inwoners van derde landen, behalve inwoners van de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk.

Alle burgers en inwoners van de Europese Unie, de Schengenruimte en het Verenigd Koninkrijk en hun familieleden mogen naar België reizen. Hetzelfde geldt voor alle reizen voor studie en hoogopgeleide arbeid. Brazilianen en burgers van andere landen die vrijgesteld zijn van de visumplicht kunnen voor deze doeleinden opnieuw zonder visum naar België reizen.

Het visumloket van het Consulaat-Generaal van België in São Paulo (exclusief bevoegd om visum-vragen te behandelen in Brazilië) behandelt dan ook enkel aanvragen voor de volgende categorieën visa:

Het visumloket blijft omwille van de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 tot nader order gesloten voor de volgende categorieën visa:

Er kan geen behandelingstermijn gegarandeerd worden. Het consulaat geeft geen informatie betreffende inreis en visa per telefoon. Gelieve ons enkel te contacteren via saopaulo@diplobel.fed.be indien u vragen hebt. Om een visumaanvraag in te dienen in een van de momenteel toegelaten categorieën, maakt u een afspraak.

Adres en openingsuren

Sluitingsdagen

Who's who

Rechtsgebied

Stage op het Consulaat-Generaal