Ambassade en Consulaten van België in Brazilië
Home Consulaire diensten Betalingswijze Hoe een betaling uit te voeren (Rechtsgebied Rio de Janeiro)

Hoe een betaling uit te voeren (Rechtsgebied Rio de Janeiro)

De betalingen kunnen enkel en alleen worden gedaan met bankkaart, dit direct aan het loket van het Consulaat-Generaal van België in Rio de Janeiro of met "boleto" afgegeven door het Consulaat. Cash geld betaling is in geen geval toegestaan.

  • In het geval betrokkene zelf niet wenst te verschijnen aan het loket en dat hij/zij zijn/haar documenten heeft opgestuurd met de post of via derden, zal het verplicht zijn dat er iemand of een bedrijf (“koeriersbedrijf ”, “despachante”) ook fysisch aan het loket van het Consulaat-Generaal komt om te betalen voor het uitvoeren van de diensten.
  • Geld ingesloten in een envelop is ten zeerste verboden (door de Post zelf) en zal niet aanvaard worden door het Consulaat.

 
Het uitvoeren van de diensten 

Er zal geen gevolg gegeven worden aan aanvragen die de voorwaarden hierboven niet voldoen.

 
Diensten van “despachantes” in Brazilie

In het geval u een dienst (legalisatie) of een betaling wenst te laten uitvoeren door een “despachante” in Brazilië, kan u terecht op de volgende sites, op eigen kosten:

Het Consulaat-Generaal is in geen geval verantwoordelijk, noch beveelt aan, in verband met het verzenden van documenten via Express Post, of “despachante”, of via gewone Post.

De klant is verantwoordelijk voor de documenten vanaf het moment dat dezen het Consulaat-Generaal hebben verlaten.