Bevolking

In deze rubriek vindt u informatie over inschrijving, verkiezingen, consulaire attesten...

Reizen met huisdieren

Op deze pagina vindt u alle informatie als u met dieren reist.
  1. Laatst bijgewerkt op

Om met een huisdier te kunnen reizen, moeten alle administratieve vereisten van het land van herkomst en het land van bestemming en alle praktische vereisten van de luchtvaartmaatschappij nageleefd worden.

Voor reizen naar België met huisdieren kijkt u op de site van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen en die van de Europese Commissie

In Brazilië is het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Bevoorrading (MAPA) bevoegd.

Over het algemeen moet uw huisdier alvorens te reizen bepaalde vaccins toegediend krijgen en moeten er mogelijk bloedproeven afgenomen worden: deze vaccins en proeven zijn onderworpen aan termijnen die tot meerdere maanden kunnen oplopen. Van deze termijnen kan nooit afgeweken worden, zelfs niet bij dringende terugkeer naar België omwille van een noodsituatie. De vaccins en proeven moeten aangetoond worden door middel van certificaten.

Brazilië staat niet op de lijst van landen die de Europese Commissie beschouwt als vrij van hondsdolheid: daarom wordt er door de Belgische en Europese overheden zeer streng toegezien op de naleving van de vereisten. Een huisdier zonder de nodige formaliteiten en documenten in België binnenbrengen kan zeer zware gevolgen hebben, tot en met de dood van het dier.

Uw consulaat komt niet tussen in deze procedures.